miercuri, 22 octombrie 2014

CINE-A PORNIT DRAGOSTEA SLABA MINTE MAI AVEA

Post pentru ca sa nu mai comentez frenetic pe Fb si blog la  Corina, Peronela sau Vanessa. Daca n-ati apucat inca  loati  cartile lor de le cetiti. Loati cu lamaie sa nu va inecati, va rog!


Toata lumea stie ca nu se pleaca la munte fara bocanci, la mare fara crema protectoare si la vanatoare fara pusca. Pentru adulter insa putina lume e dispusa sa-si etaleze cunostintele. In caz ca va arde pe matze sa incercati macar vaccinati-va preventiv cu urmatorul DECALOG: 
1) Amantul/amanta nu sunt niciodata de vina pentru ruinarea casniciei tale. Ei nu sunt parte la juramintele tale si nu au datoria de a te respecta (afara de cazul extrem de rar cand iti este sora sau cea mai buna prietena). Singurul pe care poti da vina este boul care care a incalcat toate promisiunile si angajamentele pe care si le-a luat.
2) Nevasta (sau barbatul in celalat caz ) care isi iarta sotul adulterin va da tot timpul vina exclusiv pe amanta. Are nevoie de aceasta ura pentru a gasi o justificare prostului ei. Trebuie sa creada cu tarie ca a fost sedus ca un adolescent tulburat altfel nu se va putea impaca cu ideea. Este normal sa-si construiasca aceasta proiectie deci lasati-o sa traiasca cu asta, e tot ce mai are!
3) O persoana casatorita care spune mai mult de UNA data "o sa o/il parasesc pt tine" minte! Aceasta decizie se ia foarte greu. Foarte putine persoane fac asta si alea care o fac , o fac fara sa te anunte de 276 de ori inainte. Vine cu cererea de divort si gata sau iti propune sa va mutati impreuna in cazul in care nu e casatorit la starea civila.
4) Povestea " cum nu mi-am mai futut nevasta de x-spe ani" e o gogorita mai mare ca Mos Craciun- (afara de cazul meeega-extrem cand sunt despartiti in fapt sau aia are cancer sau sida). Intelegeti odata ca si daca are 149 de kg, 96 de ani sau urechile lui Obama, un barbat care sta in casa cu o femeie tot se impiedica de ea intr-o seara, macar din orgoliu, macar ca prea mult vin, macar ca il dor oole. 
5) Oamenii NU au amante/i pentru ca NU au acasa sau pentru ca au acasa mai naspa. Daca era asa saraca Pamela Anderson nu ar mai fi fost  inselata niciodata sau maxim o data. Oamenii au amanti/e pentru motivul pentru care copiii vor jucaria fratelui. Orice ar avea acasa, este al lui si devine fad si monoton cand e numai al lui si cand il poate avea fara restrictii. Oamenii inseala pentru NOU caci noul produce adrenalina.
6) Oamenii nu inseala pentru lipsa de afectiune. Vezi punctul 5. Oamenii care Nu au sex acasa dar au restul ok, inseala cu noaptea nu cu anii. Daca nevasta nu gateste o zi iti iei o saorma nu iti deschizi restaurant.
7) Barbatii NU aleg niciodata  sotia "pentru ca au un/doi/trei copil". In primul rand ca despartirea de sot nu e echivalent cu abandonul copilului. Copilul va avea mama si tata tot timpul dar nu concomitent. In al doilea rand pentru ca psihicul unui copil este cu muuuuult mai afectat de o familie disfunctionala, lipsita de dragoste dar plina de reprosuri si scandal decat un divort amiabil si dragostea parintilor lui, cursa pe albii separate; si in al treilea rand pentru ca deobicei oricum nu fac altceva cu copilul decat sa se joace si sa-l duca la fotbal, lucru pe care il pot face si despartit fiind. 
8) Credeti-ma pe cuvant este de zeci de ori mai dificil fizic si psihic sa divortezi cand ti-ai luat cu sotul o casa prin banca decat cand ai un copil, numai ca asta nu suna ca o scuza romantica si acceptabila.
9) Nu este normal pentru nimeni sa pretinda unui amant/a sa divoteze pentru ea/el. Indiferent ce ti-a povestit cand v-ati combinat, indiferent de ce se vaita cand este cu tine(daca ii permiti asta), stiai in ce situatie te-ai angrenat si trebuie sa ti-o asumi pana la capat. Toata lumea incepe prin a-si dori o noapte de poveste dupa o sticla de vin si sfarseste prin a vrea sa bata covoare impreuna. De ce? Bucura-te de noptile voastre frumoase si nici macar nu-l lasa sa aduca in discutie divortul. Daca nu e doar o avntura ci o iubire de film..vezi punctul 3.
10) Terminati o relatie adulterina discret si frumos cum ati inceput-o. Este singura diferenta care ramane la sfarsit fata de un divort !