joi, 7 noiembrie 2013

OBSESII PARANOIDE

La mai mult de un an de cand nu am mai scris pe blog, Lorena Lupu ma enerveaza in asa hal cu un articol in Tabu incat desi sunt f. ocupata la munca, ma opresc si ii fur idea. Bineinteles in scop constructiv intru definitivarea operei.
OBSESII PARANOIDE ALE OAMENILOR ÎN VÂRSTĂ:
Paranoia se defineste ca delir cronic, bine structurat si organizat, in care bolnavul manifesta un orgoliu excesiv determinat de hipervalorizare, de exces de autoapreciere.
Paranoicul are tendinta de a persevera in propriile judecati si convingeri, fara nicio intentie de a verifica valabilitatea lor.
# IMI TREBUIE MIE LASA-L ACOLO #
Nu ajuta la nimic dar nu este nimic rau in pastra anumite obiecte ca souvenir legat de momente frumoase din viata ta – vezi farfurioara de lut de la Horezu 1980
Nu te imbogateste dar nici nu este nimic rau in a pastra obiecte care desi depasite mai pot fi folosite pana la/ in loc de  cumpararea altora noi- vezi  primul model de masini de spalat automate fara program special de spalat perdele sau adidasi.
DAAAR  a-ti transforma casa de multe ori si asa neincapatoare intr-o taraba de vechituri pe modelul Taica Lazar  , a considera ca o masa din lemn masiv de 1.5mp poate fi numita souvenir de la bunica sau a pastra televizoarele alb-negru pe motiv ca intr-o buna zi va face din ele ………….cutii pentru porumbei??!!#$?!   Este PARANOIA !

# PE VREMEA MEA TOTUL ERA MAI BINE #
Este adevarat ca pe masura evolutiei oamenii au devenit mult mai superficiali deoarece mare parte din sarcinile lor cognitive au fost preluate de tehnologie , ca oamenii se grabesc si nu mai au timp de briz-brizuri sufletesti si ca este dificil sa intelegi si sa consumi tot ce apare nou
DAAAR a sustine in dementa ca “ pre-scolarii ar trebui sa invete cu abacul”,” Ce canta Albano era muzica nu zdruncinaturile astea de azi”,  “ doctorii de pe timpuri erau specialisti adevarati in fata carora orice virus  sucomba ca un vierme in ciocul gainii” si ca “ dacia era masina tata, mergea oriunde in orice conditii, se strica rar si o repara oricine” –   nu este doar o inaptare la conditiile actuale de viata ci ESTE PARANOIA !

# EU SUNT CA O PRIETENA PT NORA MEA #
Niciodata, dar niciodata doua femei nu pot fi prietene sincere 100%. Daca diferenta de educatie exista, procentlul scade la jumatate, daca exista si o diferenta apreciabila de varsta scade la jumatatea jumatatii  iar daca mai esti si intr-un conflict cat de minor de interese procentul poate fi maxim 1%. Dupa o anumita varsta, dupa ce dobandesti la randu-ti apucaturi si mai ales dupa ce intri in orice forma de convietuire cu o persoana de sex opus, chiar si ma-ta devine o prezenta sufocanta, bagacioasa, obositoare si sclifosita. Sa crezi ca la 30 ani difenta daca citesti Vogue sau inca porti jeans POTI fi prietena cu nora, E SEMN DE PARANOIA!

# FRACTU! #
Niciodata micimea ta, nerealizarile tale sau insuficienta afirmare in familie nu sunt suficiente sau cuantificabile pana cand nu au fost clar descalificate  printr-un temen de comparatie. Termenul este in 95% din cazuri fractu, sorta sau daca nu ai, macar o verisoara care a terminat scoala, si-a luat masina, nevasta si catel inaintea ta. Mi se pare ok sa incerci sa ridici standardul copilului/nepotului prin fine aluzii la alte reusite dar sa afirmi si sa crezi frenetic ca cineva ar putea fi implinit, fericit si impacat cu el si alegerile lui pentru ca asa a facut o alta ruda sugatoare de aceeasi tatza sau nu, ESTE PARANOIA !

# E BAIAT BUN!#
Baietii buni (si fetele bune) sunt cei care marcheaza urmatoarea fisa a postului:
-          ma-sa si ta-su sunt la randul lor de familie buna ?!!#$?!!
-          are macar o clasa mai mult ca tine
-          are 1m de pamant mai mult ca tine
-          ii zice saru’mana bunicii
-          joaca table cu tac-tu/face gem cu ma-ta
-          vrea copii
(Scot din context  cazurile pirdute in care baiatul e bun daca nu e barbugiu si nu trage heroina)
Da, este adevarat ca statistica timpului a dovedit ca cele mai trainice relatii maritale sunt intre oameni foarte apropiati ca valori sociale si materiale. Si totusi: daca ma-ta nu considera ca “ma face sa rad dimineata la cafea”, “ merge cu mine in club A imbracat in tricou cu Megadeth desi  el asculta Bug Mafia”, “ vine din proprie initiativa cu pizza cand stie ca am avut o zi grea si lunga la job”  si “ are pula mare”  sunt argumente solide pentru o relatie…E PARANOICA!



4 comentarii:

seria5 spunea...

Aha... deci numai daca ma-sa considera ca ”are pula mare” e paranoia, daca tanara direct implicata considera asa, nu mai e paranoia...

ILUZIA spunea...

ai ratat un NU din text care te va elucida asupra intrebarii.

Traian Dedu spunea...

Si nepotu ...sau varu .... cine-i? Are dreptate tac-tu!

Mucegai spunea...

Varu, cine naiba-i varu?! :))