miercuri, 4 august 2010

SF urile E CA MANELE

SF urile sunt manele de lung metraj:

personajele principale sunt ireale:

* fetele sunt mereu printesele cele mai frumoase dupe strada de nu mai poate tacsu sau barbacsu da mandrie ca le are, si tot cartieru sau chiar planeta tanjeste dupa piranda lui aia bengoasa

* eroul are musculatura perfect definita, e campion la atletism, are un master in "stiinte oculte si martieni" si poate sa omoare cu un laser de buzunar 10 jupiterieni cu capul mare dintr-o lovitura.

personajele principale sunt paradoxale :

* desi piranda e castigatoare a 10 titluri de miss piranda, e fata mare sau se fute doar cu ala de lalaie melodia // desi barbatul e curvarul gastii si a futut toate dansatoarele de la million dollars el o iubeste dooar pe nevasta lui si nu ar da-o pe nimic in lume

* desi eroul e musculos, sangeros, bataios, superinteligent si a vazut in viata lui mai mult sange decat un tampon always, are mereu un suflet sensibil si: fie lasa alienul sa moara singur cavalereste fara sa-i zdobeasca capul cu levierul, fie se indragosteste de o pizda si lasa martienii sa fuga cu cescuta zburatoare pe spirala timpului ca sa faca el sex cu proasta.

Personajele principale sunt fals prezentate:

* desi e mega cunoscuta ca jumatatile din lumea rroma sunt in realitate niste tiganci grase cu colaci la burta, cu parul slinos, cu toarte uriase de aur la urechi si cu seminte in geanta Gucci, ele sunt prezentate ca “printesa”, “viata mea” si ” zana zanelor”. Sa nu mai amintesc de muierile pe care le pun pe coperta cd urilor. Sa fie clar: prototipul de “zana zanelor si a manelelor'' e marilena nitu si nu Carmen Electra !

* desi toti batausii din istorie de la Neanderthal pana azi arata ca un melc de gradina injectat cu 20 l. de collagen si cu muian un pic mai deformat decat Tolea+ Morosanu, ni se prezinta in film ca fiind lui Keanu Reeves . Sa fie clar, ala care salveaza planeta de cordobibacsi cu ceafa roz trebuie sa arate ca Marlin Manson cu trupul lui predator!

Povestea are final din care se poate naste partea a doua:

* tiganul burtos e insurat, fute o dansatoare dar isi iubeste nevasta, iar pana la sfarsit nu aflam daca ramane cu grasa de acasa sau cu parasuta siliconata.

* mereu ramane un ou de godzila care nu se stie daca mai incubeaza sau un anelid de martian despre care nu stie daca mai poate evolua sau nu…just in case!

Povestea este un fake oridinar:

In realitate manelistii se adreseaza consoartelor cu “ pai na-i fost fa la mol si ieri? Da-te-n mortzii tei”. Pai cand vreodata o sa auzi tu gibonul zicand “ dragostea mea, imi astern viata la picioarele tale “ asa cum se aude in piesa??? Pai exact atunci cand o sa vina pitici verzi cu ochii mari sa-l atace pe Obama si Will Smith o sa-l salveze!

Alte asemanari pe care nu le mai detaliez deoarece sunt evidente:

Ambele sunt imposibil de inteles

Ambele sunt incoerente

Ambele sunt in cantitati uriase pe piata

Ca sa agreezi genul trebuie sa sa fii “insider”

Acum va las ca simt ca o energie disconcentrica dintr-un universe parallel vrea sa imi afecteze aura si sa imi mute centrul senzorial de greutate in gaura curului.

11 comentarii:

mihaela spunea...

Nu esti sanatoasa...super tare!!!!!!!!!!!!!!

Daedroth spunea...

Un profund sentiment de tulburare launtrica si dezechilibru spiritual m-a cuprins citind acest post.. am simtit un impuls din adancuri care crestea pe masura ce citeam, si care in cele din urma nu l-am mai putut controla, si am racnit din rarunchi, desi nu era nimeni sa ma auda:
CE MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH?

ILUZIA spunea...

da ma nu esti de acord. nasol. la unele nici eu dar le-am scris ca altfel era postul prea scurt.

Daedroth spunea...

N-am zis ca nu sunt de acord, am zis ca nu inteleg :))
La ce film SF te referi?

ILUZIA spunea...

la absolut toate, cu exceptia celor care au decenta sa te lase sa crezi ca ar fii comedii (gen ala cu extraterestrii omorati de niste putzoi care le pocneau tartacutzele punandu-le muzica). Pt mine sunt la fel de aberante si alea cu omuleti verzi, si alea cu animale din rasa predator, si alea cu detectivi care au flashuri din viitor cu crima care se va petrece, si alea cu vampiri pacifisti care beau surogat de sange ca sa nu faca rau.

Daedroth spunea...

Exista filme artistice si filme comerciale, si asta se aplica pentru orice gen de film.
Daca vrei sa vezi un film SF artistic iti recomand Odiseea Spatiala.
Filmele cu predatori si vampiri deja ies din categoria SF..

isterie si frustrare spunea...

Draga domnita ce pot sa zic? cum zicea un nene pe aici e filme si filme pupatiash (desi artistice si comerciale?...lol). Cu siguranta nu ai vazut un sefe serios la veata lu mata, si desi ai o tonalitate masculina nu numai in voce cat si la fire, se pare ca iti trebe si un vierme in loc de 2 perechi de buze ca sa patrunzi, si mai ales sa gusti fascinatia mediului cu bolovani intunecosi si hidrogen arzator. Pe de alta parte numele da sefe tre sa iti spuna ceva gen, cum ca ar fi legat de stiinta. Nici un exemplu din enumerare nu are o bruma de stiinta deci nu e sefe. Si inca ceva, cum penisul vartos a lui boc te gansisi matale ca vampirul gay si albinos care nu cordeste la cilcu ca il ispiteste intra la sefe???

ILUZIA spunea...

nu le clasific eu , sa mor io de ignoranta daca te mintzesc; astia de la gen cinemax se ocupa cu incadrarea faptei!

isterie si frustrare spunea...

Nu doamne fereste clasificarea cu artistice si comerciale care mi-a rapit oqiu maro nu iti apartine si nici nu aveam de gand sa ti-o var pe gatlej (si nu te gandi la prosti ca imi faci pohta). Ma legam (in ceea ce te priveste) de diversele aprecieri deloc gresite, dar care se potrivesc tutulol filmelor eftine care ne plesnesc anual (sau anal) peste boase. Ca unele dintre dansele, pe care neste unii le aseaza pe raftul sefe doar asa ca e cu nave spatiale merg cu suptcesuri pe aceasta descriere asta e alta poveste care nu face obiectul discutiunii de fata.

dinelus spunea...

..intru cam târziu pe comentarii,dar am avut ENORMA PLĂCERE SĂ DESCOPĂR acest blog doar de câteva zile; să trecem la subiect:
1 - nu există mîncare de căcat,este doar gătită nasol
2 - nu există sex/futai/etc. fără orgasm/plăcere/'libidine',există doar sex făcut naşpa
3 -...e aşa şi cu filmele/cărţile;nu sunt idei de cacat,sunt făcute/scrise doar,evident,naşpa..
4 - o vodcă la vremea ei,face cît 10 sefei..

CU RESPECT

ILUZIA spunea...

merci, te mai asteptam.